T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - İncesu Şehit Sadettin Demir Anadolu Lisesi

Okul Web Yayın Ekibi

                       

   15-08-2023

  

 Milli Eğitim Bakanlığı Okul İnternet Siteleri Yönergesi   meb_iys_dosyalar/06/06/119568/dosyalar/2019_09/26130329_WEB.pdf 

 

 Amaçlar : 


1. Okul-öğrenci-veli iletişimini kolaylaştırmak ve güçlendirmek,
2. Teknoloji kullanımının yaygınlaşmasına önayak olmak,
3. Okulumuzda düzenlenen çeşitli organizasyon, faaliyet ve kampanyaları ülke bazında duyurarak okulumuzun tanıtımını ve gerçekleştirdiğimiz projelerin yaygınlık kazanmasını sağlamak.


İlkeler : 
1. Web Yayın Komisyonu, web sitesi üzerinden, T.C. Devleti´nin siyasi rejimini, Devletin güvenliğini, Türk Milleti´nin değer yargılarını ve sosyal yapısını riske atacak; T.C. Anayasası´na aykırı faaliyetlerde bulunulmasına izin vermez.
2. Web Yayın Komisyonu, Atatürk İlke ve İnkılâplarını esas alarak çalışmalarını sürdürür ve bunlara ters düşecek davranışların ortaya çıkmasına izin vermez.
3. Web Yayın Komisyonu, web sitesine kişisellik kazandıracak faaliyetlerde bulunmaz,
4. Web Yayın Komisyonu, web sitesini karşıt olduğu düşüncelere bir cevap aracı olarak veya kişi veya kurumlara uygunsuz ithamlarda bulunmak için kullanmaz.
5. Web Yayın Komisyonu, ziyaretçi ve kullanıcılarının siteyi herhangi bir şekilde kişisel amaçları için kullanmasına izin vermez.

6. Web Yayın Komisyonu, hazırlanan sayfalarda kullanılan yazılı ve görsel materyallerin konu ile alakalı olmasına dikkat eder

7. Web Yayın Komisyonu, hazırlanan sayfalarda genel ahlak kuralları dışına çıkılmasına izin vermez.

8. Web Yayın Komisyonu, hazırlanan sayfaların  illegal öğeler içermesine, siyasi veya dini propaganda amaçlı metinler veya materyaller kullanılmasına izin vermez.

9.  Sitede kullanılan her tür görsel ve işitsel materyallerin 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına uygun olmasına özen gösterir.

10. Web Yayın Komisyonu, web sitesinin sürekli güncel kalması için, çalışmalarını hızlı ve hatasız yürütmeyi ilke edinmiştir.
11. Web Yayın Komisyonu, ziyaretçi ve kullanıcılarından gelen kişisel olmayan eleştiri ve önerilere açık, yenilikçi bir yaklaşım benimser.
12. Web Yayın Komisyonu, ayda bir gün toplanarak, web sitesini değerlendirir, kararlar alır, uygulamak üzere çalışmalarına başlar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.09.2019 - Güncelleme: 03.11.2023 21:22 - Görüntülenme: 1145
  Beğen | 24  kişi beğendi