ANKARA / ÇANKAYA - İncesu Şehit Sadettin Demir Anadolu Lisesi

Mrt

23 Mart 2020 tarihinde başlayacak olan Uzaktan eğitimler EBA TV'den yayınlanacak.EBA TV test yayınına başladı .Pazartesi günü başlayacak olan derslere ulaşmak için EBA TV'nin frekans bilgilerini sizler için burada  paylaşacağız. Toplam 6 kanalın olacağı EBA TV İlkokul, ortaokul ve lise ler için olacak 3 sd ve hd eba tv kanalı olacak.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu ve içinde öğrenciler için faydalı olabilecek binlerce materyalin bulunduğu "Eğitim Bilişim Ağı yani EBA'ya girişler nasıl yapılır? EBA şifresi nasıl yapılır?" sorularının cevaplarını bu videoda bulabilirsiniz.

Ara

Kamu Hizmet Standartları tablosu, kamu kurum ve kuruluşlarının doğrudan vatandaşa sundukları kamu hizmetlerinin, bu hizmetlere başvuru için istedikleri başvuru belgelerinin ve eksiksiz başvuru durumunda hizmetin en geç tamamlama sürelerinin belirtildiği tablodur.

Başvuru esnasında hizmet standardı tablosunda belirtilen belgelerin dışında belge istenmesi, eksiksiz belge ile başvuru yapılmasına rağmen hizmetin belirtilen sürede tamamlanmaması veya hizmet standardı tablosunda bazı hizmetlerin bulunmadığının tespit etmeniz durumunda lütfen ilk müracaat makamına ya da ikinci müracaat makamına başvurunuz.

Okul servis İhalesi

May

14 - 20 Nisan şehitler haftası nedeniyle "vatanını korumak ve onu savunmak için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnet duygularıyla anıyoruz."

18 Nisan 2017 tarihinde Tunceli ili Pülümür ilçesinden ovacık ilçesine gitmek üzere havalanan polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 12 vatan evladından biri olan şehidimiz sadettin Demir'i rahmetle anıyoruz ve okulumuza şehidimizin isminin verilmesinden de ayrıca gurur duyuyoruz bu okulun öğrencileri olarak şehidimizin anısını her zaman yaşatacağımıza söz veriyoruz. Sizler şehidimizin ailesi olarak bizleri evlatlarınız olarak kabul etmenizi arzu ediyoruz.

Bizim inancımızda "Allah yollunda ölen ya da öldürülenler için ölüler demeyin, bilakis onlar diridirler" denilmektedir. Şehidimiz ve şehitlerimizin Allah katında en yüksek mertebede olduğuna inanıyoruz. Peygamberimizle komşu olduğuna inanıyoruz. Kabirlerının cennetten bir bahçe olduğuna inanıyoruz. Dünyanın bütün nimetlerini verseniz cennetten bir gül dahi satın alınamaz.

Vatan için yaşayıp ölen şehit Sadettin Demir "Sen toprakta değil kalplerimizde gömülüsün"

"Vatan için ölmekse kaderim böyle kaderin ellerinden öperim" diyor Mehmet Akif Ersoy.

Şehit sadettin Demir Anadolu Lisesi öğrencileri olarak bizler de diyoruz ki! " Vatan için canını veren şehidimizin aileleri bizler de sizlerin ellerinden öperiz."

Üzerinde yaşadığımız bayrağının rengini şehit kanlarından alan bu toprakların altında milyonlarca kefensiz şehitlerimiz yatmaktadır. Tarihin her döneminde hür yaşamış ve hür yaşayacak Türk milletinin her ferdi gerektiği zaman vatanı için canını vermekten asla tereddüt etmezler.

Şehitler bizler yaşayalım diye hayatlarından fedakârlık yaptılar. Bizlere düşen en büyük görev ülkemizin varlığı, birliği ve beraberliği için kardeşçe bir arada sımsıkı tutunup yaşamak ve şehitlerimizin anısına her zaman sahip çıkmaktır.

Şehit ailesi olmak herkese nasip olmaz. Sizler aslında Allahın nasipli ve sevgili kullarısınız. Allah ecrinizi de sabrınızı da versin ve sizlerden razı olsun.

Cümlelerimi Mithat Cemal Kuntay'ın sözleri ile bitirmek istiyorum. "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.